Društvo

Traži se rješenje za muke Trišića

Traži se rješenje za muke Trišića
Traži se rješenje za muke Trišića

BANJALUKA - Teška materijalno-stambena situacija samohrane majke Slavice Trišić i njenih šestoro djece, koji žive u Banjaluci, neće biti brzo okončana, ali nadležni obećavaju da će pokušati pomoći koliko mogu.

Agonija ove porodice počinje prije godinu i po, kada je zbog nasilja u porodici Slavica sa djecom bila dugo u sigurnoj kući u Zvorniku, a potom je došla u Banjaluku i našla memljivu podstanarsku sobu, kako bi bila što dalje od bivšeg muža i problema s nasiljem. Slavica je nezaposlena, pa su više gladni, nego siti, a od namještaja imaju samo dva kreveta i stolice. Iz organizacije "Srbi za Srbe" su rekli da će joj napraviti kuću ako sama obezbijedi plac, za šta ona nema mogućnosti.

Iz Gradske uprave Banjaluka navode da su upoznati sa stanjem u kojem se nalazi porodicaTrišić.

"Trišići su u Banjaluku stigli iz Zvornika, prvo u sigurnu kuću, a kasnije i u smještaj u naselju Rekavice. S obzirom na teško materijalno stanje porodica je u podršci Centra za socijalni rad. Grad je sa svoje strane u posljednje dvije godine obezbijedio knjige za djecu. Što se tiče zahtjeva za parcelu za izgradnju kuće, on još nije stigao, tek kada isti dobijemo napismeno odgovorićemo na njega", saopštili su iz Gradske uprave.

Iz Udruženja za porodice sa četvoro i više djece kažu da su pomogli koliko mogu, ali da imaju skromne mogućnosti.

"Mi smo im u više navrata nosili hranu, odjeću, obuću, knjige za djecu", rekao je Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja "Četiri plus".

Marinko Umičević, direktor Tvornice obuće "Bema" i odbornik u Gradskoj skupštini, rekao je da su ovakvi slučajevi problem cjelokupnog društva.

Kazao je da će o ovom slučaju pokrenuti pitanje na aktuelnom času zasjedanja Skupštine grada.

"U nekoliko navrata sam davao cipele djeci i pomagao sam im koliko sam mogao, čak sam i jedno dijete stipendirao određeno vrijeme, ali to nije rješenje, nama je potreban način da trajno riješimo situaciju te i sličnih porodica", kaže Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije