Društvo

Tražio da se inspektorka izvini psu

Tražio da se inspektorka izvini psu
Tražio da se inspektorka izvini psu

SARAJEVO - Ekrem Milić iz Sarajeva, vlasnik tornjaka Montija, u posjedu ima nešto što spada u rubrike "vjerovali ili ne", a to je zapisnik iz suda u kome on traži da se inspektorka izvini njemu i njegovom psu zbog klevete i nanošenja duševne boli.

On je tražio da se to unese u zapisnik, jer je, kako kaže, na kraju dokazao da je njegov pas bio vakcinisan, a inspektorka je tvrdila drugačije.

Općinski sud u Sarajevu, a predmet je bio u rukama sudije Gordane Mrkulić, donio je presudu da Ekrem Milić ne mora da plati kaznu zbog navodnog nevakcinisanja psa Montija, a prije presude na njegovo insistiranje, kako nam on priča, u sudski zapisnik unesen je zahtijev da se inspektorka izvini psu i vlasniku.

Milić kaže da je bio u pravu i da je dugo insistirao na izvinjenju te da je na kraju, u zapisnik, kao završnu riječ vlasnika tornjaka, unesena i sljedeća rečenica: "U vezi s prijedlogom inspektorke Kantonalne inspekcije Sarajevo, smatram da nema zanonskih osnova za izricanje novčane kazne, te tražim da se inspektorka izvini tornjaku Montiju zbog klevete i nanošenja duševne boli i psu i njegovom vlasniku."

Slično kao David Štrbac u Kočićevom "Jazavcu pred sudom", Milić je želio da dokaže pred sudom da je u pravu on, a ne inspekcija, pa je predočio obimnu dokumentaciju.

Milić i Kantonalna inspekcija, kako nam je ispričao, spore se od 2013. godine, kada je inspektorka Saida Čapljić izrekla kaznu u iznosu od 300 KM, tvrdeći da tornjak Monti tada nije bio uredno vakcinisan i čipovan.

"Ta inspektorka prilikom posjete na našu kućnu adresu, iako je u stanu tada boravila moja kćerka, nije zatražila rodovnik i pasoš tornjaka Montija, u kojem su evidentirane sve vakcine, čak i tablete protiv parazita ili zapisnici sa izložbi na kojima je Monti učestvovao", kazao je Milić.

On je istakao da ovo što je postigao smatra uspjehom i pomakom u borbi za dostojanstvo kućnih ljubimaca na ovim prostorima, gdje se pas kao ljubimac i najbolji prijatelj ne cijeni kao na Zapadu.

"Moj Monti i dalje čeka uživo svoje izvinjenje i, uprkos tome što ga na kraju i neće dobiti, ovaj zapisnik je velika pobjeda i za nauk svima koji se budu ponašali kao pomenuti. Da sam išta uradio protiv zakona, ne bih se bunio ni najmanje, ali ovako ne dam da lažu na mog Montija", govori Milić.

Do broja telefona inspektorke nismo uspjeli doći kako bismo čuli i njen komentar.

Povodom ovog nesvakidašnjeg slučaja za komentar smo se obratili i Općinskom sudu u Sarajevu, koji je vodio čitav proces, gdje su nam samo odgovorili je Ekrem Milić po donošenju presude dužan platiti 50 KM troškova za vođenje prekršajnog postupka, a u konačnom rješenju suda kažu da nema navoda o izvinjenju psu i vlasniku.

Policija odlikovala psa

Tornjak Monti učestvovao je na brojnim izložbama, a čak je odlikovan i od strane policije.

Naime, Monti je jednom prilikom sam uhvatio provalnika i spriječio potencijalnu krađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije