Društvo

U Americi objavljena knjiga dr Grubora

U Americi objavljena knjiga dr Grubora
U Americi objavljena knjiga dr Grubora

NJUJORK - Izdavačka kuća "Nova Science Publishers" iz Njujorka objavila je u maju monografiju "Treatment of War Wound of Extremities", banjalučkog profesora i doktora Predraga Grubora, što je prva i jedina medicinska knjiga koja je otkupljena i štampana u Americi od doktora sa prostora bivše SFRJ.

U monografiji su iznesena autentična iskustva u liječenju primarne ratne i mirnodopske traume. Doktor Grubor se ugovorom vezao da će svaki sljedeći naučni i stručni rad prvo ponuditi ovoj izdavačkoj kući.

"Dobio sam pismo od glavnog urednika u avgustu 2013. godine, u kojem mi je napisano da se moji stručni radovi prate zadnjih osam godina te da su zainteresovani da ih objave objedinjene u monografiji. Razmišljao sam nekoliko dana i donio odluku da idem u taj projekat. Postojala je velika neizvjesnost, mnogo rada, kao i bojazan da izdavački bord ne odobri da monografija bude objavljena", kaže Grubor.

Ipak, kako dodaje, strahovi se nisu obistinili pa je došlo do potpisivanja ugovora sa pomenutom izdavačkom kućom.

"Iskustvo rada sa izdavačkom kućom iz Njujorka je interesantno. Samo treba da napišete knjigu i da je zatim prihvati redakcioni bord, a o svemu ostalom brine izdavač. U ugovoru preko 35 tačaka sve je definisano, od reklama, štampe, distribucije, prodaje i slično", kaže Grubor.

Doktor Grubor mladim ljekarima poručuje kako medicina zahtijeva predan rad, dodajući da će satisfakcija za njega doći kad-tad.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije