Društvo

U SMS servisu MUP-a RS hiljadu brojeva

U SMS servisu MUP-a RS hiljadu brojeva
U SMS servisu MUP-a RS hiljadu brojeva

DOBOJ - Hiljadu telefonskih brojeva u Doboju ušlo je u SMS servis MUP-a RS za provjeru stanja ličnih dokumenata, a građani su najviše zainteresovani da provjere svoje lične karte.

"Period je zamjene ličnih dokumenata. Godine 2003. je počelo izdavanje elektronskih ličnih karata, a 2013. i 2014. su udarne kad ističe rok važenja od 10 godina. Tada je kontinuirano povećan broj zahtjeva za izdavanje tih dokumenata", rekla je Svjetlana Vasić, rukovodilac Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata u CJB Doboj.

Prema njenim riječima, u slučaju neslaganja podataka građanin ima mogućnost da pošalje SMS poruku i da dobije povratnu informaciju u kojem statusu se nalazi njegov zahtjev.

Na jedinstveni broj 091 110 122 po cijeni od 0,10 KM građani mogu provjeriti trenutni status dokumenta nakon podnošenja zahtjeva za njegovo izdavanje, kao i registracije vozila, te novčanih kazni i uplata.

Mišljenja Dobojlija, koje smo zatekli u Odsjeku za izdavanje ličnih dokumenata o korištenju usluga SMS servisa, su podijeljena. Stariji su više zainteresovani za njegovo korištenje od mlađih sugrađana.

"Došao sam da podnesem zahtjev za izdavanje lične karte. Nisam znao za ovu mogućnost, ali ću se prijaviti jer mi je tako lakše nego da dolazim i stojim u redu", kazao je stariji Dobojlija.

Njegov osamnaestogodišnji sugrađanin rekao je da nije informisan o tome.

"Došao sam da predam za vozačku dozvolu, a ovu uslugu vjerovatno neću koristiti. Nije mi potrebna, nije mi problem da sačekam u redu i provjerim kada mi ističe dokument. Možda to više odgovara starijim osobama, da ne čekaju u redu", kazao je osamnaestogodišnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije