Društvo

U nedjelju oblačno s kišom, krajem dana moguća susnježica

U nedjelju oblačno s kišom, krajem dana moguća susnježica
U nedjelju oblačno s kišom, krajem dana moguća susnježica

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme s kišom.

Očekivana količina padavine kretaće se između 5 i 25 litara po metru kvadratnom. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim djelovima. Poslijepodne padom temperature vazduha u višim područjima se očekuje susnježica i snijeg čija granica padanja može da se spusti i do 800 metara nadmorske visine.

Vjetar će biti umjeren, a na momente i pojačan, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha između 5 i 9, na jugu zemlje od 12, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 8 i 14, na jugu zemlje do 16 stepeni. Poslijepodne temperature vazduha će biti u padu.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Krajem dana, i tokom noći, padom temperatura, kiša može preći u susnježicu. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U južnim i jugozapadnim područjima BiH danas je bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u Hercegovini, zapadu i sjeverozapadu Bosne. U ostalim djelovima umjereno oblačno. Do kraja dana, padavine se očekuju u cijeloj BiH.

Temperature vazduha u 14 sati: Bjelašnica 1 stepen, Goražde i Kupres 10, Drvar, Ivan-sedlo i Trebinje 12, Livno 13, Bugojno i Sokolac 16, Bihać, Neum, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 17, Banjaluka, Mostar i Zvornik 19, Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zenica 21, Bijeljina i Doboj 23, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije