Društvo

Ugrožen Rebrovački most u Banjaluci

Ugrožen Rebrovački most u Banjaluci
Ugrožen Rebrovački most u Banjaluci

BANJALUKA - Vodostaj rijeke Vrbas na području grada Banjaluka, i dalje raste, kako javlja reporter ''Nezavisnih novina'', a situacija na Rebrovačkom mostu je kritična.

Nedostaje još pola metra vode da bi kompletan Rebrovački most bio pod vodom. Saobraćaj preko ovog mosta odvija se otežano, a vozači izlaze iz vozila kako bi posmatrali nezapamćenu katastorfu.

Slična situacija je i sa ostalim mostovima preko rijeke Vrbas, kao i sa mostovima preko rijeke Vrbanje. Voda je nešto ranije odnijela most u Priječanima, a most u naselju Česma je zatvoren za saobraćaj. Do ovog naselja  moguće je jedino doći čamcima ili helikopterima.

Mještani naselja banjalučkog Starčevica i slučajni prolaznici, sa nevjericom su gledali i komentarisali vodostaj rijeke Vrbas.

Ekipa "Nezavisnih" bila je na licu mjesta, a mještani su nam rekli da su u strahu da bi se rijeka mogla izliti i da bi bili odsječeni od ostatka Grada.

Kako je rekao jedan stanovnik Starčevice, grad na Vrbasu ne pamti ovakvu katastrofu.
'' Ovo je strašno, preživio sam i zemljotres 1969. godine'', kazao je kratko ovaj Banjalučanin.

Ranije je  gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović upozorio je građane koji žive u zoni rijeka Vrbas i Vrbanja, a koji još nisu poplavljeni, da budu na oprezu u toku noći i da na vrijeme izmjeste svoje stvari na više etaže.
"Naše ekipe su na terenu i budno prate situaciju, a građani mogu da se obrate za pomoć na telefon 121", rekao je Gavranović Srni.

On je napomenuo da nivo rijeke Vrbas i Vrbanja rastu, te da su se mjestimično izlile u naseljima Priječani, Zeleni Vir i Vrbanja.

Gavranović je rekao da slijedi jedna nezvjesna noć, te da će krizni štab i sve službe biti aktivni tokom cijele noći i pratiti situaciju na terenu.

Pod vodom i plaža ''Raj''

Plaža "Raj" kod Zelenog mosta u Obilićevu, koja je i popularno šetalište banjalučana, u potpunosti je poplavljena.
Naime ekipa "Nezavisnih novina" otišla je da se uvijeri na lice mjesta, gdje je vidjela da rijeka "Vrbas", plavi sve pred sobom. Takođe su nam se javili zabrinuti građani, koji su rekli da u Banjaluci nestaje flaširane vode, jer su svi u panici i strahu od mogućih poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije