Društvo

Ujutro sunce, popodne opet kiša, temperatura do 21

Ujutro sunce, popodne opet kiša, temperatura do 21
Ujutro sunce, popodne opet kiša, temperatura do 21

BANJALUKA - Danas se u BiH očekuje više sunčanih perioda prije podne. Sredinom dana, novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu. Više padavina se očekuje poslije podne i u noći na srijedu u zapadnim i jugozapadnim djelovima.

Po kotlinama i uz riječne tokove biće magle ili niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 21 stepena.

SRIJEDA - U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Očekivana količina padavina na jugu i zapadu od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a u ostalim područjima od 2 do 10 litara po metru kvadratnom. Tokom dana postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu do 20 stupnjeva.

ČETVRTAK - U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se na jugu i zapadu zemlje. Očekivana količina padavina na jugu i zapadu od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a u ostalim područjima od 2 do 10 litara po metru kvadratnom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu do 20 stupnjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije