Društvo

"Umjetnost za humanost" do kraja juna

"Umjetnost za humanost" do kraja juna
"Umjetnost za humanost" do kraja juna

BANJALUKA - Prodajna izložba slika "Umjetnost za humanost" trajaće tokom čitavog juna u Kulturnom centru "Banski dvor", potvrdili su iz Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" iz Banjaluke, koje je organizator.

Izložena umjetnička djela, njih više od 50, mogu kupiti svi zainteresovni, a Udruženju su ih donirali profesori i studenti likovnih umjetnosti banjalučke Akademije, kao i slikari.

"Veče kada je otvorena izložba prodata su dva djela, vrijednosti 250 i 500 KM, dok je pet umjetničkih djela rezervisano", rekla je Dijana Berić, sekretar ovog udruženja, te istakla da je za njih veoma bitna ova izložba, jer se na taj način daje velika podrška djeci koja se bore s najtežim bolestima.

Kupovinom ovih djela, čija je cijena od 100 do 500 KM, pomaže se porodicama djece oboljele od malignih bolesti.

"Organizovanjem ovakvih manifestacija promoviše se humanost, ali i skreće pažnja na probleme s kojima se susreću oboljela djeca. Očekujemo da će biti skupljena sredstva i da će izložba opravdati humanitarni karakter. Nakon zatvaranja izložbe biće poznat tačan iznos prikupljenih sredstava koja će biti uplaćena porodicama oboljele djece", rekla je Berićeva.

Humanitarnu akciju, osim KC Banski dvor i Muzeja RS, podržali su kompanija "M:tel", Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Gradska uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije