Društvo

Uručene donacije za žrtve mina

Uručene donacije za žrtve mina
Uručene donacije za žrtve mina

GRADIŠKA - Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović i predstavnik njemačke nevladine organizacije ASB Ištvan Kolar uručili su danas dijagnostičku opremu za automehaničarsku radnju Saši Dejanoviću iz Gradiške, koji je jedan od 14 korisnika donacija iz projekta "Socio-ekonomskog osnaživanja žrtava mina" sa područja ove opštine.

Kolar je istakao da ovaj projekat, koji u saradnji sa 24 opštine u BiH realizuje organizacija ASB, finansira Delegacije EU u BiH sa 1.500.000 KM, te da u relizaciji projekta sa 15 odsto vrijednosti donacija učestvuju opštine sa čijeg područja su korisnici. 

Na području opštine Gradiška ukupna vrijednost donacija iznosi oko 76.000 KM, od čega je donacija EU 62.000 KM, a učešće opštine 14.000 KM. Do sada je donaciju dobilo 10 korisnika od 14.

"Osim dijagnostičke opreme za automehaničarsku radnju, donirani su i motokultivatori, razne mašine i priključci za poljoprivrednu prizvodnju i stoka", naveo je Kolar.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da je opština uz učešće u vrijednosti donacija pružila i stručnu podršku korisnicima u pisanju biznis planova za ovaj projekat.

Latinović je izrazio zadovoljstvo što će 14 lica žrtava mina sa područja gradiške opštine dobiti donacije koje će im olakšati svakodnevne aktivnosti u njihovim zanatskim radnjama i poljoprivrednim gazdinstvima.

Saša Dejanović, koji je stoodstotni inavalid, istakao je da će mu nova savremena dijagnostička oprema, vrijedna oko 5.000 KM, pomoći prilikom utvrđivanja kvarova na novijim tipovima motornih vozili, ubrzati i olakšati posao. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije