Društvo

Uspješno završena obuka za vodiče pasa i spasioce

Uspješno završena obuka za vodiče pasa i spasioce
Uspješno završena obuka za vodiče pasa i spasioce

SARAJEVO - Sedam policijskih službenika Jedinice za specijalnu podršku Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uspješno je završilo trening za vodiče pasa i spasioce, koji je održan u organizaciji Rafting kluba "Kanjon" iz Banjaluke, a proveden po pravilima Internacionalne rafting federacije.

Tokom četvorodnevnog treninga pripadnici Jedinice za specijalnu podršku prošli su teorijski i praktični dio nastave, koji se prvenstveno odnosio na tehnike spašavanja na vodi, saopšteno je danas iz Sipe.

Teorijski dio obuhvatao je upoznavanje o opremi, hidrologiji, tehnikama veslanja i spašavanja, a praktični dio realizovan je na vodi u kanjonu rijeka Tare i Drine.

U okviru praktičnog dijela specijalci su uvježbavali tehnike veslanja, upravljanje rafting čamcima na divljim vodama i u uslovima elementarnih nepogoda, kao i tehnike spašavanja i rada na vodi, te upotrebu konopaca i sistema izvlačenja lica i materijalno-tehničkih sredstava iz vode.

Izvođač teorijskog i praktičnog dijela obuke bio je instruktor Internacionalne rafting federacije Aleksandar Pastir.

Iz Sipe ističu da je ova obuka podigla na još veći nivo znanje i vještine pripadnika Jedinice za specijalnu podršku, a specijalci Sipe nastaviće da usvajaju nova znanja, da bi mogli uspješno odgovoriti svim bezbjednosnim izazovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije