Društvo

Veoma dobra saradnja sa institucijama Srpske

Veoma dobra saradnja sa institucijama Srpske
Veoma dobra saradnja sa institucijama Srpske

BANJALUKA - Savez nacionalnih manjina Republike Srpske ima veoma dobru saradnju sa Narodnom skupštinom i drugim institucijama Srpske, dok je kvalitet saradnje slabiji sa institucijama BiH, izjavio je danas predsjednik ovog saveza Franjo Rover.

Rover je rekao novinarima, nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, da ovaj savez treba imenovati članove Savjeta nacionalnih manjina koje će verifikovati Narodna skupština.

Rover je dodao da će Savez nacionalnih manjina, u dogovoru sa Savezom opština i gradova Srpske, pokušati da obezbijedi odborničko mjesto za predstavnika nacionalnih manjina u skupštinama lokalnih zajednica na čijoj teritoriji žive nacionalne manjine.

On je najavio da će razgovarati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem o poboljšanju saradnje saveza koji okupljaju nacionalne manjine sa institucijama BiH.

Rover je podsjetio da nacionalne manjine na nivou BiH traže da članove Vijeća nacionalnih manjina na nivou BiH imenuju savezi koji okupljaju pripadnike nacionalnih manjina, što sada nije slučaj.

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović nakon sastanka nije davao izjave, a najavljeno je da će biti objavljeno saopštenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije