Društvo

Vlada RS: Započeti pregovore o izgradnji auto-puta Brčko –Bijeljina

Vlada RS: Započeti pregovore o izgradnji auto-puta Brčko –Bijeljina
Vlada RS: Započeti pregovore o izgradnji auto-puta Brčko –Bijeljina

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je saglasna da se započnu pregovori za izgradnju auto-puta Brčko-Bijeljina.

Na danas održanoj sjednici Vlada je prihvatila informaciju o razgovorima sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove /China Road and Bridge Corporatin/ o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Brčko-Bijeljina.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija Republike Srpske da dostavi pismo namjere kineskoj Eksim banci za realizaciju ovog projekta.

Na 67. redovnoj sjednici Vlada Republike Srpske usvojila je i informaciju o provođenju Strategije bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske 2013-2022. godina, u 2015. godini, kao i informaciju o realizaciji Akcionog plana provođenja Omladinske politike Republike Srpske u 2015. godini.

DONESENA UREDBA O PROGRAMU PODRŠKE ZAPOŠLJAVANJU

Vlada Republike Srpske donijela je danas Uredbu o uslovima i načinu realizacije programa podrške zapošljavanju.

Uredbom se uređuju uslovi i način stimulisanja povećanja zaposlenosti na teritoriji Republike Srpske, kriterijumi i procedure za dodjelu sredstava, dinamika isplate dodijeljenih sredstava, te način praćenja realizacije programa podrške zapošljavanju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske usvojila je danas i Nacrt strategije zapošljavanja Republike Srpske od 2016. do 2020. godine.

U saopštenju se navodi da su s ciljem izrade Strategije urađene detaljne analize, kako opštih makroekonomskih kretanja i stanja privrede u Republici Srpskoj, tako i detaljne analize stanja u oblasti zaposlenosti i nezaposlenosti, a na osnovu čega je izvršena i Svot /SWOT/ analiza - analiza snaga, slabosti, mogućnosti i prijetnji.

Na osnovu urađenih analiza formulisana su dva strateška cilja - povećati zaposlenost i ekonomsku aktivnost stanovništva u Republici Srpskoj i održati postojeća i kreirati nova radna mjesta u privredi Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije