Društvo

Vodostaj rijeka i dalje u portastu

Vodostaj rijeka i dalje u portastu
Vodostaj rijeka i dalje u portastu

ISTOČNO SARAJEVO - Iz Civilne zaštite RS danas je potvrđeno da su vodostaji rijeka na području Gradiške, Kozarske Dubice, Bosanske Kostajnice i Novog Grada/Bosanskog Novog i dalje iznad kote vanredne odbrane od poplava.

Na području Gradiške vodostaj Save izmjeren jutros u 9.00 sati iznosio je 752 centimetra, što je za 22 centimetra iznad kote vanredne odbrane od polava. 

U naselju Senjak u toj opštini vrši se ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija. 

Vodostaj Une u Bosanskoj Kostajnici jutros je bio 84 centimetra iznad kote redovne odbrane od poplava, a na putnom pravacu Bosanska Kostajnica - Kozarska Dubica saobraćaj je otežan zbog vode na putu. 

U Kozarskoj Dubici vodostaj Save jutros iznosi 873 centimetra, što je za 14 centimetara više u odnosu na jučerašnje mjerenje i u daljem je u porastu, dok vodostaj Une iznosi 433 centimetra ili 13 centimetara više od kote vanredne odbrane od poplava. 

Iz Civilne zaštite navode da je nasip na Uni ojačan i zasad je stabilan. Preduzete su i druge preventivne mjere zaštite od poplava na području Kozarske Dubice. 

Putna komunikacija Kozarska Dubica - Bosanska Kostajnica u mjestu Špilja, zbog izlivanja vode, prohodna je samo jednom kolovoznom trakom, a saobraćaj reguliše policija. 

Na području Novog Grada vodostaj Sane je u opadanju u odnosu na juče, dok je vodostaj Une i dalje iznad kote redovne odbrane od poplave. 

I dalje su u prekidu lokalni putni pravci Blagaj - Radomirovac, Blagaj - Vitasovci i putni pravac Gornji Agići - Kršlje. 

Stanje na području Prijedora postepeno se normalizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije