Društvo

Vozači oprez: Magla na većini pravaca

Vozači oprez: Magla na većini pravaca
Vozači oprez: Magla na većini pravaca

BANJALUKA - Saobraćaj se na putevima u Republici Srpskoj ovog jutra odvija bez zastoja, a na većini putnih pravaca vozačima zi Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle i savjetuju oprezniju i sporiju vožnju.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina postoji mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a posjedovanje zimske opreme je obavezno na putevima u BiH.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja na putevima u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i za danas su najavljeni radovi na sanaciji kolovoza, pa će se saobraćaj od 7.00 do 15.00 časova na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na tom magistralnom putu, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim odvijanja saobraćanja, a vozače iz AMS mole da na tim dionicama poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmjene saobraćaja aktuelne su duž pruge Doboj-Banjaluka zbog izgradnje kablovske infrastrukture.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš-Obodnik, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš, biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici tog puta Banjaluka-Čelinac i na regionalnom putu Čelinac-Jošavka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja radi izgradnje kablovske infrastrukture duž pruge Doboj-Banjaluka.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog izgradnje mosta-vijadukta na dionici regionalnog puta Stari Majdan dva - Lamovita potpuno je obustaljen saobraćaj za sva vozila.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik u mjestu Zaseok, dolaziće do povremene obustave saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16:00 časova u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propušatanja.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog održavanja manifestacija u "Zimzogradu", danas će od 19.00 do 23.00 časa biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci, na dijelu od Ulice Milana Tepića /Pošta/ do Bulevara cara Dušana /Ekvator/.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće službena lica MUP-a, a biće izmješten i dio javnog saobraćaja.

U većem dijelu Fedracije BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Jablanice, Petrovca i Bosanske Krupe.

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja radovi na području Hrvatske i dalje traju, pa su moguća duža zadržavanja i vozačima se preporučuje da koriste druge granične prelaze.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije