Društvo

Vozačke dozvole BiH od 1. aprila priznate u Danskoj

Vozačke dozvole BiH od 1. aprila priznate u Danskoj
Vozačke dozvole BiH od 1. aprila priznate u Danskoj

SARAJEVO - Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH saopštilo je da građani Bosne i Hercegovine koji žive u Kraljevini Danskoj od 1. aprila 2016. godine, mogu izvršiti zamjenu važeće bh. vozačke dozvole “B“ kategorije za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, bez obveze podnosioca zahtjeva za polaganje kontrolnog vozačkog ispita.

Podnosilac zahtjeva za zamjenu bh. vozačke dozvole za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, osim važeće bh. vozačke dozvole, dužan je dostaviti izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je posjedovao i koristio pravo upravljanja motornim vozilom kategorije “B“ u zadnje dvije godine.

Takođe, dužan je dostaviti i izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da mu nije bilo oduzeto pravo upravljanja motornim vozilom u zadnjih pet godina, odnosno da mu nije bilo ograničeno pravo upravljanja motornim vozilom ili dozvoljeno pod posebnim uslovima.

Napominje se da su aktivnosti vođene zajednički od Ministarstva komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine i ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije