Društvo

Za spas malog Milana nedostaje 200.000 evra

Za spas malog Milana nedostaje 200.000 evra
Za spas malog Milana nedostaje 200.000 evra

ŠEKOVIĆI, BANJALUKA - Za liječenje Milana Simetića (13) iz sela Kalabače, kod Papraće, u opštini Šekovići neophodno je prikupiti još 200.000 evra za transplantaciju jetre i bubrega u Padovi.

Zahvaljujući brojnim akcijama, do sada je prikupljeno 100.000 evra, ali to je samo trećina potrebnog iznosa.

Joviša Simetić, otac malog Milana, kaže da se njegov sin već šest mjeseci nalazi na liječenju u Beogradu zbog teškog poremećaja ovih organa, koji su nedavno potpuno otkazali.

"Od sredine oktobra Milan je na bolničkom liječenju u beogradskoj klinici Tiršova. Pet dana u sedmici po četiri sata provodi na dijalizi, bez koje ne bi mogao da preživi. U dugim bolesničkim danima društvo mu pravi majka", kazao je Simetić.

Pored Milana, Joviša ima još troje djece, od kojih najstarija kćerka Mileva takođe ima problema sa bubrezima.

Otac Joviša sa sinom Ivanom, koji je inače Milanov brat blizanac, i dvije kćerke sa zabrinutošću prate Milanovo zdravstveno stanje, brinući se kako prikupiti novac za njegovo ozdravljenje.

Svim ljudima dobrog srca pismom se odlučio obratiti i Milanov brat blizanac Ivan.

"Mi smo kao jedan, on je moja druga polovina i zato vas sve molim da mi pomognete u prikupljanju novca za njegov život. Znate, obećao sam mu da ćemo zajedno odnijeti crvenu ružu jednoj djevojci, jednoj simpatiji. Znam da ima dobrih ljudi i da ćete mi pomoći da moj brat ozdravi da bih ispunio svoje obećanje koje sam mu dao. Vaš Ivan".

Do kraja mjeseca aktivan je i humanitarni broj 1413 (M:tel), dok je broj 090 290 013 (BH Telecom) aktivan šest mjeseci.

Takođe, "No Hate Lokalni tim Kneževo" u sklopu humanitarne akcije pod nazivom "Humanitarno proljeće" u Kneževu/Skender Vakufu prikupljaće sredstva za Milanovo liječenje, a sva prikupljena sredstva biće podijeljena na dva jednaka dijela i uplaćena na račun, za liječenje Milana Simetića i trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke.

Akcija "Humanitarno proljeće" biće organizovana od 3. aprila do 12. maja, a više informacija o akciji "No Hate Lokalnog tima Kneževo" možete dobiti na broj telefona: 065/044-346 ili putem mejla: [email protected].

Uplate za pomoć Milanu Simetiću mogu se izvršiti na sljedeće račune:

SWIFT CODE: PAVLBA 22

IBAN: BA 39 554 203 001347 12 43

Pavlovic International Bank a.d Slobomir-Bijeljina

Račun u konvertibilnim markama

554-303-002847-12-73

Pavlović banka Šekovići

Uplate vršiti na ime: Milan (Joviša) Simetić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije