Društvo

Zvaničnici Srpske čestitali Vaskrs

Zvaničnici Srpske čestitali Vaskrs
Zvaničnici Srpske čestitali Vaskrs

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima.

"U dane praznovanja slavimo život i prisjećamo se simbolike Vaskrsa, sadržane u istinskim i neprolaznim vrijednostima pravoslavne hrišćanske vjere na kojima se gradi međusobno poštovanje, tolerancija i razumijevanje", navodi se u čestitki.


Predsjednik je, uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse, pravoslavnim vjernicima poželio da radost Hristovog vaskrsenja dočekaju u miru, dobrom zdravlju i blagostanju.

Čubrilović čestitao Vaskrs

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je najveći hrišćanski praznik - Vaskrs NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, ahrijerejima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve.
"Nadam se da će ovaj praznik vaskrsnuti moralne vrijednosti u našem narodu i da ćemo zajedno, uz blagoslov naše Crkve, krenuti u duhovnu obnovu našeg društva kojim će vladati poštenje, ljubav, iskrenost, humanost", navodi se u čestitki.

Čubrilović je poželio da dane velikog praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista svi provedu u dobrom zdravlju, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem uz najradosniji pozdrav - "Hristos vaskrse - vaistinu vaskrse!".

"Iskreno se nadam da ćemo u vremenima koja živimo i onima koja dolaze pronaći snagu da zajedno prevaziđemo teškoće i u svakoj prilici nađemo najbolja rješenja na dobrobit svih građana Republike Srpske i svih ljudi dobre volje", ističe se u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije