Ex -Yu

Bandić podržao protest protiv Bandića: Imamo isti cilj

Bandić podržao protest protiv Bandića: Imamo isti cilj
Bandić podržao protest protiv Bandića: Imamo isti cilj

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je nezadovoljnim građanima, koji su ispred Gradske uprave protestovali pod nazivom "Protiv Bandića gradonačelnika", da imaju njegovu punu podršku. i on ima isti cilj kao i oni, a to je nulta tolerancija na kriminal i korupciju.

Protest ispred zgrade Gradske uprave organizovala je grupa "Za Zagreb bez mafije", a okupilo se samo sedmoro nezadovoljnih. Noseći transparente "Za Zagreb bez mafije", "Protiv Bandića gradonačelnika", "Remetinec tvoj dom"...uzvikivali su "Di su pare Bandiću".

Jedan od demonstranata je podsjetio da je to treći protest grupe koja smatra neprihvatljivim da osoba u statusu optuženika vodi grad.

"To su kriminalni zakoni i institucije", naveo je i objasnio da se grupa zalaže za to da se zakonom propiše da zvaničnik za korupciju ne može dobiti manje od 15 godina zatvora.

Protestom, ističu, poručuju da ne žele da grad Zagreb vodi čovjek protiv kojeg je podignuta optužnica, koji je dva mjeseca proveo u zatvoru  u Remetincu i koji se u statusu optuženika brani sa slobode, prenosi 24sata.hr.

Bandić je rekao da smije razgovarati sa svim građanima i svojim saradnicima, ali ne smije o krivičnom postupku. Može komunicirati i s predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Darinkom Kosorom, što je, kako je rekao, "conditio sine qua non' (uslov bez kojega se ne može) funkcionisati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije