Ex -Yu

Budva: Bivši predsjednik opštine učestvovao u krađi osam miliona evra

Budva: Bivši predsjednik opštine učestvovao u krađi osam miliona evra
Budva: Bivši predsjednik opštine učestvovao u krađi osam miliona evra

BUDVA - Protiv bivšeg predsjednika opštine Budva Lazara Rađenovića /39/ podnesena je još jedna krivična prijava zbog sumnje da je, dok je obavljao funkciju potpredsjednika opštine, počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja na organizovan način.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još šest osoba i tri firme.

Oni su, kako se sumnja, svojim nezakonitim radnjama, koje su preduzeli u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Budvi, nanijeli štetu opštini Budva od oko 8.000.000 evra, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Krivična prijava podnesena je i protiv D.V. /33/ iz Budve, ovlašćenog zastupnika firme "Vasertehnik – NJemačka" koja je dio stranog društva Podgorica, zatim S.S. /37/ iz Beograda, izvršnog direktora firme "Biohem industri" Budva, protiv G.B. /51/ iz Podgorice, izvršnog direktora privrednog društva Trejdunika Budva, M.L. /63/ iz Beograda, osnivača "Trejdunika" Crna Gora iz Budve, G.K. /78/ iz Beograda i nepoznate osobe na čijem se identifikovanju radi, zbog osumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pomaganju na organizovan način, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Zbog istog krivičnog djela prijava je podnesena protiv "Trejdunike" Crna Gora iz Budve, "Vasertehnik - NJemačka" – dijela stranog društva Podgorica i Biohem industri iz Budve.

"Sumnja se da su Rađenović, D,V, S.S, G.K, G.B, M.L. i NN lice, tokom 2010. godine u Budvi, stvorili kriminalnu grupu, s ciljem sticanja nezakonite dobiti ili moći, koristeći u tu svrhu poslovne strukture opštine Budva, preduzeća `Trejdunika` Crna Gora iz Budve, "Vasertehnik" - dijela stranog društva u Podgorici i `Biohem industri` iz Budve, u kojima su obavljali svoje službene dužnosti, odnosno kojima su rukovodili", navedeno je u saopštenju policije.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije