Ex -Yu

DORH se oglasio o Banožiću

DORH se oglasio o Banožiću
Foto: MORH | DORH se oglasio o Banožiću

​VINKOVCI - Opštinsko državno tužilaštvo u januaru je donijelo rješenje o sprovođenju istrage protiv bivšeg ministra odbrane Marija Banožića zbog izazivanja saobraćajne nesreće. DORH se ponovno oglasio, a navode da sprovode dalje dokazne radnje.

"Opštinsko državno tužilaštvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona (saopštenje objavljeno 5. januara 2024.) i sprovodi dalje dokazne radnje tokom istrage u kojoj su ispitani okrivljeni i svjedoci, a u toku je provođenje dokazne radnje saobraćajno–tehničkog vještačenja skladno nalogu od 9. februara 2023., kao i dopune tog vještačenja od 2. aprila 2024." izvijestili su iz DORH-a.

Podsjetimo, bivši ministar Mario Banožić ličnim vozilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, preticao je teretno vozilo koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, saopštili su iz policije.

Uslijed toga je došlo do udara prednjeg dijela njegovog vozila u prednji dio kombi vozila pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.

Uslijed zadobijenih povreda 40-godišnji vozač, inače otac dvoje djece, je preminuo na licu mjestu. Banožića su radnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na dalje liječenje, prenose "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije