Ex -Yu

Dačić "Počasni gost Buenos Airesa"

Dačić "Počasni gost Buenos Airesa"
Dačić "Počasni gost Buenos Airesa"

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić dobitnik je priznanja "Počasni gost Buenos Airesa" koje mu je uručio potpredsjednik skupštine grada Kristijan Ritondo.

Dačić je rekao da Srbiju i Argentinu vezuju dugogodišnje diplomatske i prijateljske veze, te da u narednom periodu moraju da rade na međusobnom zbližavanju.

On je istakao dugogodišnje prijateljstvo i bliskost, koji povezuju dvije zemlje i dva naroda kao i visok stepen razumijevanja o svim pitanjima od obostranog značaja, prenose beogradski mediji.

"Srbija i Argentina su daleko, ali mislim da i u Argentini i u Srbiji međusobno gajimo veoma prijateljska osećanja i to pokazuje bliskost između naše dve zemlje, koja postoji još iz vremena Jugoslavije, a siguran sam da postoji i barem dva veka", rekao je Dačić u Buenos Airesu.

Šef srpske diplomatije u sastaće se u Argentini sa šefom tamošnje diplomatije Ektorom Timermanom i drugim visokim zvaničnicima i privrednicima.

Predviđeno je da tokom njegove posjete Argentina i Srbija potpišu sporazume o kulturno-prosvjetnoj i naučno-tehničkoj saradnji.

U okviru četvorodnevne turneje po Južnoj Americi Dačić će sutra posjetiti Čile i sastati se sa šefom diplomatije te zemlje Eraldom Munjozom Valensuelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije