Ex -Yu

Dačić: Verujem u ciljeve ove vlade

Dačić: Verujem u ciljeve ove vlade
Dačić: Verujem u ciljeve ove vlade

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je sinoć da u vladajućoj koaliciji nema ideoloških sporova i da ova vlada radi uspešno na realizaciji strateških ciljeva u koje vjeruje a to je dobrobit Srbije.

"Mi verujemo u ciljeve. Ova vlada radi uspešno na realizaciji tih ciljeva. Ova vlada nije imala probleme zbog spoljne politike, imala je pohvale", rekao je Dačić gostujući na RTS i dodao da suštinskih sporova u vladajućoj koaliciji nema.

Na pitanje da li vjeruje da će ostati u vladi ako bude rekonstrukcije u aprilu, Dačić odgovara da je to pitanje za premijera Aleksandra Vučića.

"Da sam ja premijer, na mestu ministra spoljnih poslova uvek bih imao čoveka koji je moj najbliži saradnik i kome verujem. U tom smislu na njemu je da vidi da li mi veruje, jer ja drugačiju politiku od njegove ne mogu imati kao ministar spoljnih poslova", kaže Dačić.

On je istakao da je na promociji ove vlade urađeno mnogo i da je danas međunarodni položaj zemlje potpuno drugačiji nego prije desetak godina.

"Ja verujem u ciljeve koje je ova vlada sebi postavila - da Srbiji bude bolje i da tu šansu ne treba propustiti. Verovaću i ako ne budem u vladi", istakao je on.

Govoreći o situaciji u Socijalističkoj partiji Srbije, Dačić kaže da je prisutan otpor reformama, ali da je vrijeme da se "otvore vrata" za ljude koji se dosad nisu aktivno bavili politikom.

On je ponovio da vlada još nije doneijla odluku o kandidatu za generalnog sekretara UN i najavio da će narednih mjeseci biti imenovano 20 novih ambasadora, kao i da će uslijediti velika reforma ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je istakao da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti i da se njen odnos prema NATO nakon potpisivanja sporazuma IPAP nije promijenio.

Srbija ne želi da bude članica NATO, ali želi što bolje odnose sa Alijansom koja je svuda oko nas, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije