Ex -Yu

Oluja: Dan žalosti u RS i Srbiji 5. avgusta

Oluja: Dan žalosti u RS i Srbiji 5. avgusta
Oluja: Dan žalosti u RS i Srbiji 5. avgusta

BEOGRAD - Dan sjećanja na stradanja i progon Srba biće obilježen 4. avgusta velikim skupom ispred Sremske Rače i nizom prigodnih manifestacija 5. avgusta, koji će bit proglašen Danom žalosti na teritorijama Srbije i Republike Srpske, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

“Mi smo na zajedničku inicijativu vlada Srbije i Republike Srpske odlučili da 5. avgust bude dan sećanja na sve prognane i stradale Srbe, a na današnjoj sednici Organizacionog odbora smo se dogovorili kako ćemo obeležiti taj dan”, rekao je Vulin novinarima nakon uručenja stipendija talentovanim učenicima i studentima koji se nalaze na smještaju u hraniteljskim porodicama.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da će taj dan biti obilježen velikim skupom 4. avgusta ispred Sremske Rače u opštini Sremska Mitrovica, kao i 5. avgusta, nizom prigodnih manifestacija od kojih će, izmedju ostalog, jedna biti i minut ćutanja za sve žrtve.

“U akciji obeležavanja uključile su se obe vlade, Srpska pravoslavna crkva i sve institucije naše zemlje”, kazao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije