Ex -Yu

Dijelovi Hrvatske pod snijegom, Lika bez struje

Dijelovi Hrvatske pod snijegom, Lika bez struje
Dijelovi Hrvatske pod snijegom, Lika bez struje

ZAGREB - Tokom noći i danas na planini Učka između Rijeke i Istre i napadalo je mnogo snijega. Istramet donosi slike na kojima se vide nanosi snijega koji su mjestimice i do jedan metar visine.

Čitaoci Indexa javili su kako cesta na području Učke nije bila očišćena ni do jutra, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Gotovo cijelu Liku prošle noći zahvatilo je sniježno nevrijeme, u Gospiću je palo više od 30 centimetara snijega, a u gorskim predjelima snježni pokrivač je i viši. Nastavili li padati, i Krajina u BiH oskoro bi mogla zapasti u nevolje.

Vlažan snijeg prouzročio je rušenja stabala, koji su oštetilo dalekovode i niskonaposnku mrežu pa je šire područje Gospića jutros ostalo bez struje. Na području Gospića zabilježeni su i problemi s telefonskim signalom. Sve ekipe "Elekorilike" su izašle na teren, te je Gospić od 12,45 sati ponovno opskrbljen strujom.

Snijeg i jaka bura u Primorju otežavaju saobraćaj.  Kako se doznaje u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, za sav je saobraćaj zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Sv Marije Magdalene, a na svim cestama u Lici obvezna je zimske oprema.

S ceste su jučer otklizila tri autobusa, dva kod opštine Brinje te jedan u Bruvnu između Gračaca i Udbine. Neki su putnici lakše povrijeđeni. Zimske službe, onemogućene su u radu. HRT javlja kako su neke ralice ostale su bez goriva, jer benzinske postaje nemaju struje pa ne mogu točiti gorivo.

Snijeg u Lici još pada i njegova visina je premašila 40 centimetara. Snježno nevrijeme uzrokovalo je velike kvarove na dalekovodima i distribucijskoj mreži na području Županije ličko-senjske, zbog čega je bez struje, kako je izvijestila Elektrolika, ostalo 16.000 korisnika, javio je Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije