Ex -Yu

Goli Otok oaza gej turizma?

Goli Otok oaza gej turizma?
Goli Otok oaza gej turizma?

Udruženje Ekološko socijalni forum želi da od Golog otoka napravi kompeks zatvorenog tipa koji bi bio namijenjen rekreaciji, odmoru i druženju gej populacije iz cijeloga svijeta u kojem bi mogli da uživaju 24 sata u bezbjednom okruženju.

Osnivanjem " European Gay Resorta  - Croatia " napravio bi se korak u smjeru otvaranja hrvatskog turizma prema grupama kojima Hrvatska do sada nije bila jedna od primarnih destinacija, kažu iz Udruženja.

Ideju i realizaciju ovoga projekta iznio je predsjednik udruženja Aljoša Babić u obliku dopisa ministru turizma Lorencinu u decembru 2013. a predlaže mu da jednu od neiskorišćenih nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske stavi na raspolaganje u svrhu otvaranja gej kompleksa, prenosi RTRS.

Turizam kakav je danas u Hrvatskoj doživljava krizu dok dobre rezultate pokazuje ostvaruje specijalizovani turizam koji je okrenut određenim grupama u društvu, a ovaj segment turističkog tržišta u jakoj je ekspanziji, smatra Babić.

"Pripadnici LGBT populacije dobri su potrošači te ostavljaju više novca namijenjenog odmoru i zabavi pa tako prema procjenama "Gay European Tourism Association" homoseksualci godišnje troše između 48 – 52 miliona evra.

Brojne su mogućnosti, dodaju, nadogradnje turističke usluge kao što su organizacije krstarenja duž cijele Јadranske obale, organizacija izleta u poznate evropske turističke destinacije (Venecija, Beč, Plitvička jezera) te putem aerodroma na Krku posjete ostalim evropskim turističkim destinacijama. U planu im je izgradnja marine te brojnih drugih sportskih sadržaja. S ove lokacije moguće je organizovati izlete- krstarenja po čitavom Јadranu, sve do Dalmacije i Dubrovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije