Ex -Yu

Hapšenje u Italiji: Beskućnik iz Srbije silovao dijete

Hapšenje u Italiji: Beskućnik iz Srbije silovao dijete
Hapšenje u Italiji: Beskućnik iz Srbije silovao dijete

Srbin (43) koji živi kao beskućnik u Italiji, uhapšen je prije tri dana u Bolonji zbog sumnje da je 2006. silovao tada maloljetnu djevojčicu u Padovi.

Za njim je bila raspisana policijska potjera, ali je uhapšen tek prošle nedjelje, kada ga je policija legitimisala u jednoj ulici u Bolonji tokom rutinske kontrole.

Ispostavilo se da je njemu u odsustvu određen pritvor još 2006. zbog silovanja djevojčice, ali mu se još onda izgubio svaki trag. Policija je sumnjala da je silovatelj pobjegao iz Italije, zbog čega je slučaj sve vrijeme bio otvoren.

Beskućnik iz Srbije čiji identitet nisu prenijeli italijanski mediji, odmah je uhapšen i predat nadležnom tužiocu u Padovi. Italijanski mediji su prenijeli da je njegova žrtva bila dijete porodičnih prijatelja, koju je seksualno napastvovao nakon jedne porodične proslave.

Djevojčica je tek nakon nekoliko dana skupila hrabrost i prijavila nasilnika, ali je on u međuvremenu nestao. Slučaj će uskoro dobiti i sudski epilog, a nasilniku prijeti kazna od četiri godine i tri mjeseca zatvora, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije