Ex -Yu

Hrvatski franjevac šokirao javnost: Islam gore zlo od nacizma (VIDEO)

Hrvatski franjevac šokirao javnost: Islam gore zlo od nacizma (VIDEO)
Hrvatski franjevac šokirao javnost: Islam gore zlo od nacizma (VIDEO)

Na youtube-u se pojavio video u kojem stanoviti franjevac Danijel Maljur u sklopu web stranice koja se zove Obrana vjere nedvosmisleno širi islamofobne stavove.

"Islam bez ikakve sumnje nadmašuje sve navedene tragedije čovječanstva", govori tako fra Danijel nakon što je nabrojao sve veće tragedije koje su kroz povijest zadesile čovječanstvo - od Džingis Kanovih osvajanja pa sve do nacizma. Islam koji se, kako je rekao fra Danijel, na mala vrata uvlači u naše živote, gori je i od nacizma.

Nadalje, fra Danijel smatra da židovstvo i hrišćanstvo vuku zajedničke korijene od Abrahama, dok "jedino što islam vuče jest sasušeni korov", dodavši da židovstvo i hrišćanstvo nemaju ništa zajedničko ni sa Alahom, ni kršćanstvom niti sa Kuranom.

Prema njemu, islam prkosi pravome bogu, svim ljudima, ali i zdravom razumu. Za fra Danijela Kuran je nevjerodostojna knjiga jer je nastala puno nakon Muhamedove smrti. "Ne samo da Kuran nije božja objavljena riječ nego je jasno njeno đavolsko nadahnuće", svoje argumente o Kuranu iznosi fra Danijel.

Za njega je Muhamed oličenje svega lošeg. "Zabrinjavajuće je što je Muhamed i dan danas uzor svim muslimanima", mržnju širi fra Danijel. Nadalje, on smatra da islam nije miroljubljiva religija. "Svi oni muslimani koji se nazivaju radikalnima nisu ništa drugo nego normalni muslimani, onakvi kakvi po islamskim standardima i trebaju biti", obrazlaže svoja stajališta čovjek koji bi trebao propagirati mir. "Prema nekim procjenama, u islamskim osvajanjima od njegova osnivanja ubijeno je 270 milijuna ljudi", zaključuje ovaj islamofobni franjevac.

Nema dijaloga sa islamom

"Nema dijaloga sa islamom", smatra Danijel dodavši da je to zato jer je narav islama protiv dijaloga. "Moramo znati da je u samoj srži te ideologije kršenje ljudskih prava", priča dalje ovaj franjevac.

Na web stranici, koja kao i stranica na Facebooku nosi ime "Obnova vjere", islamofobija iskače iz svakog teksta. Tako se u članku pod nazivom "Islam u statistikama", kako stoji u uvodu, "nalaze neki statistički podaci koji prikazuju islam kao nasilnu religiju koja uništava cijeli svijet".

Na stranicama Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda, fra Danijel Maljur opisan je kao franjevac s neobičnim smislom za humor koji je odlučan u obrani vjere i spreman na izazove modernog društva. On se putem svog YouTube kanala već neko vrijeme obraća široj javnosti, a razlog je, kako je sam rekao u intervjuu na spomenutoj stranici, činjenica što nikada u istoriji Crkva nije bila napadana kao danas.

(NN/Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije