Ex -Yu

Irinej: Poziv na jedinstvo hrišćanskih crkava

Irinej: Poziv na jedinstvo hrišćanskih crkava
Irinej: Poziv na jedinstvo hrišćanskih crkava

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je danas povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa na jedinstvo pravoslavne, rimokatoličke i svih hrišćanskih crkava u svijetu.

Patrijarh Irinej rekao je da je velika čast što ove godine Pravoslavna i Rimokatolička crkva zajednički slave Vaskrs.

"Neka bi dao Bog da svake godine slavimo u zajedništvu", poručio je patrijarh Irinej na kraju svete arhijerejske liturgije, koju je danas povodom Vaskrsa služio u Sabornoj crkvi u Beogradu.

On je izrazio nadu u jedinstvo svetih crkava "u Hristovom Jevanđelju" i poželio srećan praznik "braći katolicima" i svim hrišćanskim crkvama u svijetu.

Patrijarh Irinej zahvalio je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i ostalim državnim zvaničnicima za čestitke povodom Vaskrsa, kao i beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru.

On je u obraćanju vjernicima u Sabornoj crkvi poželio da Bog da mira, slobode i ljubavi, ali i jedinstva "koji su toliko potrebni narodu".

Liturgiji su prisustvovali premijer Srbije Ivica Dačić, ministar pravde Srbije Nikola Selaković, apostolski nuncije u Beogradu Orlando Antonini i brojni vjernici.

Liturgija je završena pričešćem vjernika i čitanjem Vaskršnje poslanice patrijarha Irineja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije