Ex -Yu

Ivici Todoriću određen pritvor, 12 osumnjičenih ide na slobodu

Ivici Todoriću određen pritvor, 12 osumnjičenih ide na slobodu
Foto: Ilustracija | Ivici Todoriću određen pritvor, 12 osumnjičenih ide na slobodu

ZAGREB - Ročište na kojem se odlučivalo o istražnom zatvoru za osumnjičene u akciji "Agrokor" počelo je tačno u podne. Trajalo je punih sedam sati, a zatim je sud donio odluku o zahtjevu DORH-a.

Kako je rekao advokat Anto Nobilo, svi uhapšeni u akciji "Agrokor" izlaze na slobodu te za njih nije zatražen istražni zatvor. Jedina osoba za koju je određen istražni zatvor je Ivica Todorić.

Advokat Ljubo Pavasović Visković takođe je izjavio kako je odlučeno da će svi uhićeni menadžeri "Agrokora" na slobodu, dok je jednomjesečni istražni zatvor određen za Ivicu Todorića.

"Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku sada će se moći raspisati i međunarodna potjernica za njim", rekao je on.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju "Agrokor" su osumnjičeni i u ponedjeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Diskordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izvještaje za "Agrokor."

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije