Ex -Yu

Jovanović: Ne znam kako ću da preživim smrt prijatelja

Jovanović: Ne znam kako ću da preživim smrt prijatelja
Jovanović: Ne znam kako ću da preživim smrt prijatelja

Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i ne znam kako ću to da preživim, rekao je u nedelju kroz suze Dušan Jovanović (19) na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Njemu je nadležni sud odredio pritvor do 30 dana, zbog mogućeg uticaja na svjedoke, da ne bi ponovio delo, kao i zbog uznemiravanja javnosti.

'' Priznajem da sam kriv i spreman sam da snosim sve posledice tragedije koju sam izazvao'', rekao je Jovanović na saslušanju.

''Isto tako neizmerno se kajem i ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja i to što sam vozio bez vozačke dozvole'', kazao je.

Kako „Novosti“ saznaju iz izvora bliskih pravosuđu, Jovanović je do detalja opisao šta se dogodilo prije kobnog sletanja automobilom u Dunav:

''Bili smo u jednom klubu na Dorćolu. Tačno je da smo svi popili po koju čašicu alkohola, ali ne i da smo bili mortus pijani. Drogu nismo koristili. Konkretno, sećam se da sam popio tri do četiri rakije'', kazao je.

Jovanović je potom ispričao da je sa društvom ušao u BMV i da su krenuli put Ade Huje ka restoranu „Carska ohota“.

''Vozio sam Višnjičkom ulicom i skrenuo ka Dunavskom keju'', rekao je tužiocu Jovanović. ''Put kojim sam vozio bio mi je potpuno nepoznat. Odjednom sam se našao u Dunavu i nisam stigao ni da kočim. Tada je nastao haos'', priča on.

Kako se saznaje, Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković, uspio je da izađe iz automobila tako što je rukom razbio staklo. Tom prilikom je polomio ruku. I Jovanović je uspio da se spase, kao i Milica Jokić (18) koja se nalazila na suvozačevom mjestu. Nažalost, Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18), kao i Miloš Janković (20) koji se nalazio u gepeku, udavili su se u rijeci.

Statistika

Iako je od početka godine u Srbiji smanjen broj saobraćajnih nesreća najrizičnije kategorije su i dalje mladi vozači starosti do 25 i vozači stariji od 65 godina, izjavio je u njedelju načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić. On je takođe najavio nova ograničenja za mlade vozače. Inače, MUP Srbije uradio je analizu koja je pokazala da je tokom prethodnih deset godina u saobraćajnim nesrećama stradalo više od 1.500 osoba, koje su imali od 15 do 25 godina. Uprava saobraćajne policije saopštila je u nejdelju ujutru da je u 74 saobraćajne nesreće u Srbiji u proteklih 24 sata, poginulo pet osoba i 32 su povređene. U saopštenju se dodaje da je u Beogradu zabilježeno 40 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe poginule i sedam je povređeno.

Policija je na mjestu nesreće uzela izjave od preživjelih aktera nesreće, a urađen im je i alko-test koji je pokazao da su svi bili u alkoholisanom stanju. Vozilo „BMV 325 kupe“, kojim je upravljao Dušan Jovanović je na vještačenju, a očekuju se i obdukcioni rezultati poginulih, kao i toksikološke analize troje preživelih iz saobraćajke.

U stanu u Skopljanskoj ulici, u kojoj, sa roditeljima i bratom, živi Dušan Jovanović, koji je u subotu vozio auto - vlada muk.

''Dušanovi roditelji, majka Božana i otac Srđan su u sobi, očajni i zanemeli od tuge'', rekla je bliska rođaka porodice Jovanović.

''Međutim, oni su u potpunom šoku. Ljudi ne mogu da dođu sebi od svega što ih je zadesilo. Pa, sin im je pritvoren i tereti se da je vozio auto i izazvao strahovitu saobraćajnu nesreću, u kojoj je troje mladih poginulo, a dvoje povređeno. Ima li šta strašnije za roditelje?'', priča ona.

Gotovo identična situacija je i u Zemun Polju, u stanu u Braće Krnješevac, u kojem živi Milica Jokić sa majkom i dekom.

''Šta reći posle ove strahote koja se dogodila? '', rekla je Miličina majka, koja je otvorila vrata njihovog porodičnog stana.

''Milica je imala sreće, nije povređena, ali je u velikom šoku. Najteže od svega joj je palo što su poginuli prijatelji sa kojima je bila te noći'', priča ona.

Komšije o porodici Jovanović i Jokić, odnosno o Dušanu i Milici imaju samo riječi hvale.

''Miličini roditelji su razvedeni i ona povremeno odlazi kod oca u Beograd, ali u Zemun Polju je sa majkom i dekom'' kaže komšija M. D.

''Znam je kao finu devojčicu, smernu i lepo vaspitanu'', kaže komšija.

I o Dušanu Jovanoviću komšiluk veli da je dobar dečko, prilično tih i povučen. Stoga su još više šokirani pričom da je nedozvoljeno uzeo automobil, da je pio i izazvao nesreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije