Ex -Yu

Jovanovićev otac nije želio saučešće od Milićeva

Jovanovićev otac nije želio saučešće od Milićeva
Jovanovićev otac nije želio saučešće od Milićeva

BEOGRAD - U Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem oštećenih i svjedoka je nastavljeno suđenje Marku Milićevu optuženom da je prošlog ljeta svojim "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu.

Sud je saslušao oca nastradalog momka koji nije želio da čuje izjave saučešća od Milićeva.

Milićev je na početku suđenja negirao krivicu i zatražio od sudije da mu dozvoli da se obrati porodici Jovanović, ali je otac to odbio pošto ga je sudija danas pitala da li želi da čuje šta Milićev želi da kaže.

"Svojim ponašanjem nije pokazao da želi da nam pomogne, tako da ne želimo da čujemo", rekao je kratko otac Luke Jovanovića.

On se pridružio krivičnom gonjenju Milićeva i istakao odštetni zahtjev.

Poslije oca nastradalog mladića saslušan je i njegov drug Marko Brcalj.

On je potvrdio da im je te julske noći ispao točak i da su gurali automobil u srednjoj traci Brankovog mosta, kada je na njih naletio automobil koji je usmrtio Luku.

Suđenje će biti nastavljeno 8. maja saslušanjem drugih svjedoka.

Osim Milićeva koji je u pritvoru, na optuženičkoj klupi su njegov kum Bratislav Vesović, koji je prošle sedmice pušten iz pritvora, i taksista Saša Janković, koji se brani sa slobode.

Milićev je na početku suđenja tvrdio da nije bio svjestan da je udario mladića na mostu, jer ga je zaslijepio "blic", pošto se društvo na zadnjem sjedištu auta slikalo.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je riječ o ukradenom automobilu i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila lada, a kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naletio mini kantrimen.

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Milićev je poslije 15 dana napustio Srbiju i preko Turske se našao u Kini, gdje je uhapšen. Ubrzo je, 7. septembra, deportovan iz Kine u Beograd.

U optužnom predlogu navedeno je da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovica 25. jula na beogradskom Brankovom mostu.

Nakon udesa, nijednog trenutka nije smanjio muziku na CD plejeru, te nastavio da vozi brzinom znatno većom od dozvoljene.

Vesović se tereti da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog djela. Navodi se da su se njih dvojica poslije nesreće sreli na pumpi u Čingrijinoj ulici, nakon čega su sakrili vozilo.

Vozač "Pink taksija" Saša Janković se optužnim prijedlogom tereti što nije prijavio da je došlo do udesa iako je vidio da je kantrimen oštećen. Nije reagovao ni na izjavu Milićeva da "ništa nije vidio, ni čuo", kao ni na obavještenje dispečera da se jave svi svjedoci nesreće na mostu.

Optužnim prijedlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog djela "teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja" i krivičnog djela "nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći".

Tužilaštvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, a za taksistu Jankovića 9 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra 2014. donio presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 mjeseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog djela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 mjeseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri mjeseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest mjeseci kućnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije