Ex -Yu

Kacin: Srbija će dobiti što je tražila

Kacin: Srbija će dobiti što je tražila
Kacin: Srbija će dobiti što je tražila

BEOGRAD - Srbija će dobiti ono što je tražila, izjavio je izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin povodom odluke o zabrani Parade ponosa zakazane za 6. oktobar.

Kacin je rekao da će u Briselu odmjeravati takav potez i zaključio kako bi Beograd "posebno trebalo da se zabrine zbog reagovanja koje će uslijediti iz Švedske i Holandije".

Upitan može li se odluka o zabranjivanju parade odraziti na izvještaj o napretku Srbije u evrointegracijama koji se očekuje tokom oktobra, Kacin je odgovorio da je izvještaj Evropske komisije već pripremljen.

"On je adekvatan dosadašnjim rezultatima kojih nije bilo baš mnogo, uzimajući u obzir da je Srbija bila u izbornoj godini, pa zatim formiranje koalicija i Vlade i svega ostalog", rekao je Kacin u izjavi za Radio "Slobodna Evropa".

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je u srijedu odluku o zabrani svih skupova najavljenih za subotu 6. oktobra, uključujući i šetnju u okviru Parade ponosa, ali i fudbalskih utakmica.

Odluku o zabrani MUP je donio na osnovu bezbjednosnih procjena zbog najava ozbiljnijeg ugrožavanja reda i mira i bezbjednosti građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije