Ex -Yu

Karamarko u sukobu interesa

Karamarko u sukobu interesa
Karamarko u sukobu interesa

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je danas većinom glasova da je prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske i šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog iznošenja ličnih stavova i prijedloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a posebno na sastanku Savjeta za saradnju.

Povjerenstvo je utvrđivalo da li je Karamarko u sukobu interesa zbog toga što je firma „Drimia“, njegove supruge Ane, dvije godine imala ugovor s firmom „Peritus savjetovanja“ Josipa Petrovića, u periodu nakon dolaska Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska u Banske dvore te zbog tog što je u prijateljskim odnosima s Petrovićem koji je zastupnik i savjetnik MOL-a s kojim je hrvatska država u dva postupka arbitraže.

Predmet je pred članovima Povjerenstva izložio Davorin Ivanjek, a od odlučivanja se izuzeo Boris Spudić jer je bio Karamarkov savjetnik dok je on bio ministar unutrašnjih poslova.

 

 

 

 

“Karamarko se nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu utjecati na njegov rad u Vladi i ne smije učestvovati u donošenju odluka oko arbitraže Ina-MOL”, navodi se u odluci Povjerenstva.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije