Ex -Yu

Kosovska Mitrovica: Jedna osoba povrijeđena u eksploziji bombe

Kosovska Mitrovica: Jedna osoba povrijeđena u eksploziji bombe
Kosovska Mitrovica: Jedna osoba povrijeđena u eksploziji bombe

KOSOVSKA MITROVICA - Jedno lice albanske nacionalnosti povrijeđeno je, a osam automobila je oštećeno u eksploziji koja se danas dogodila u sjevernom delu Kosovske Mitrovice.

Incident se dogodio oko 13 časova rekao je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić i navodeći da je aktivirana eksplozivna naprava, najverovatnije bomba, i da je jedan radnik - kosovski Albanac tom prilikom povređen.

Eksplozija se dogodila u multietničkom naselju Tri solitera u ulici Kolašinskoj, a radnik koji je lakše povrijeđen radio je na obnovi fasade na jednom od tri solitera.

Radovi na obnovi fasada zgrada obustavljeni su nakon eksplozije, a radnici su pokupili građevinski materijal i skele i povukli se sa lica mesta.

Neki od njih, koji nisu želeljeli ispred kamera rekli su dopisniku Tanjuga iz Kosovske Mitrovice, da je eksplozija bila jaka, da nisu ništa vidjeli i da je jedan njihov kolega povrijeđen, pretpostavljaju od gelera.

Jedna od stanarki u ovom naselju srpkinja Radunka Perić izjavila je da je kada še sve događalo bila u svom stanu i da je čula eksploziju bombe.

"Kada smo izašli napolje imali smo šta da vidimo, automobile oštećene, stakla uništena, zabrinuti smo za našu egzistenciju, kako će i šta će da bude sutra sa nama", rekla je Perićeva.

Osam automobila, koji su bili parkirani ispred zgrada na parkingu oštećeno je u eksploziji koja je uznemirila stanovnike ovog multietničkog dela Kosovske Mitrovice u kojem pored Srba žive i Albanci.

Šefica administracije opštine Kosovska Mitrovica Adrijana Hodžić izjavila je Tanjugu da i današnji incident pokazuje da je situacija u Kosovskoj Mitrovici jako komplikovana.

"Iskoristiću priliku da pozovem sve institucije koje se bave bezbednošću da zajedničkim snagama pokušaju da razreše sve incidenete koji se u poslednje vreme dešavaju u Mitrovici", rekla je Hodžić.

Ona je dodala da je opština imala najbolju nameru da kroz projekat koji je predviđao uređenje fasade na tri solitera u istoimenom naselju poboljša kvalitet života građana.

Hodžić je rekla da je zbog incidenta pod znakom pitanja završetak projekta u ovoj godini.

Kosovska policija obavila je uviđaj i započela istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije