Ex -Yu

Koštunica: EU pokazala pravo lice

Koštunica: EU pokazala pravo lice
Koštunica: EU pokazala pravo lice

BEOGRAD - Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da je Evropska unija najavom da 28. juna neće ni razmatrati davanje datuma Srbiji za pristupne pregovore "pokazala pravo lice" i da je interesuje prije svega da "beskonačno ucjenjuje Srbiju".

Koštunica je u izjavi danas dostavljenoj medijima istakao da je prava alternativa evropskim integracijama da Srbija proglasi političku neutralnost i da sa Evropskom unijom sarađuje na osnovu čistih ekonomskih računa, prenosi Tanjug.

"Posle prihvatanja svih briselskih sporazuma kojima se ubija srpska državnost na Kosovu i Metohiji, Evropska unija je saopštila da 28. juna neće ni razmatrati davanje datuma Srbiji za pristupne pregovore. Na taj način Evropska unija je pokazala svoje pravo lice da nju pre svega interesuje da beskonačno ucenjuje Srbiju", naveo je Koštunica.

 On smatra da je "sadašnja vlast nastavila da vodi destruktivnu politiku prošlog režima da je Evropska unija cilj Srbije, i time zemlju gurnula u agoniju i beznađe i dovela do ivice provalije".

 "Do samo pre dve godine Evropska unija je obmanjivala Srbiju da su evropske integracije i Kosovo dva odvojena procesa, a sada ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju nisu dovoljni za dobijanje datuma", naveo je Koštunica.

 Prema njegovom mišljenju, jedini pravi odgovor Srbije na takvo ponašanje EU jeste da zahvali Briselu na dosadašnjim integracijama i da stavi tačku na, kako kaže, agoniju, razbijanje i ponižavanje države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije