Ex -Yu

Krasić: Tiho ubijanje Šešelja u Hagu

Krasić: Tiho ubijanje Šešelja u Hagu
Krasić: Tiho ubijanje Šešelja u Hagu

BEOGRAD - U Haškom tribunalu sprovodi se tiho ubijanje lidera radikala Vojislava Šešelja, koji i poslije obavljene operacije na srcu ima iste probleme sa aritmijom i tahikardijom, rekao je šef pravnog tima za Šešeljevu odbranu Zoran Krasić.

Krasić je na konferenciji za novinare u Zemunu najavio podnošenje krivične prijave i tužbe "protiv svakog ko udari na Šešelja".

On je rekao da postoje vansudski pritisci na rad Haškog tribunala u suđenju Šešelju, koji dolaze iz EU, SAD i Nato, jer je, kako kaže, cijeli Tribunal pod patronatom stranih obavještajnih službi. "Svi su oni na istom zadatku - da se Šešelj ne vrati u zemlju", dodao je Krasić.

On je naglasio da je haško tužilaštvo prigovorilo Pretresnom vijeću zato što su u sudski spis uvrstili neke presude sudova u Srbiji da bi napakostili Šešelju.

"Reč je o presudama u nekim predmetima za koje su neke 'dosmanlije' iz SNS optuživali Šešelja, iako su to pravosnažno okončani predmeti i presude jasne, u kojima se i ne spominje lider radikala", rekao je Krasić.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine.

Lider radikala se dobrovoljno predao Haškom tribunalu februara 2003, a suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije