Ex -Yu

Krivične prijave protiv 20 policijaca

Krivične prijave protiv 20 policijaca
Krivične prijave protiv 20 policijaca

BEOGRAD - Protiv 20 policajaca u Šapcu i Loznici podnesene su krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Postoje osnovi sumnje da ti policajci, od 2012. do kraja 2014. godine, nisu postupali po naredbama za dovođenje lica izdatim od strane prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici, a koje su se odnosile na zamjenu izrečenih novčanih kazni na kaznu zatvora počiniocima prekršaja. 

Osumnjičeni su na taj način prouzrokovali nastupanje apsolutne zastarjelosti za 13.956 naredbi i nemogućnosti izvršenja donesenih pravosnažnih odluka, čime je nanesena šteta budžetu Srbije za 101.014.550 dinara /842.000 evra/.

Krivične prijave podnijeli su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa osnovnim javnim tužilaštvima u Šapcu i Loznici.  

Sektor unutrašnje kontrole policije nastavlja sa daljim provjerama u drugim policijskim upravama, u vezi sa nepostupanjem po naredbama prekršajnih sudova, saopšteno je iz MUP-a.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije