Ex -Yu

Mihajlović: Nema autoputa Beograd-Sarajevo bez dogovora u BiH

Mihajlović: Nema autoputa Beograd-Sarajevo bez dogovora u BiH
Foto: Arhiva | Mihajlović: Nema autoputa Beograd-Sarajevo bez dogovora u BiH
Srna

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da u Bosni i Hercegovini mora da bude postignut dogovor o trasi auto-puta Beograd-Sarajevo ili, u protivnom, ovog puta neće ni biti.

- Beograd može samo da apeluje na taj dogovor jer su interes građana i mogućnosti koje otvara izgradnja i novi autoput važniji od svega - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je za "Sputnjik" navela da je Srbija spremna da nastavi razgovore u vezi sa izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo, koji je strateški važan infrastrukturni projekat za koji već ima osnove projektne dokumentacije.

Prema ranijim procjenama, izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd koštala bi oko 850 miliona evra, a u zavisnosti od trase, mogao bi da bude dugačak od 120 do 150 kilometara.

Za sada u BiH i između Republike Srpske i Federacije BiH ne postoji saglasnost u vezi sa trasom ovog puta. Republika Srpska daje prednost trasi preko Višegrada, a Federacija BiH preko Tuzle.

Autoput put bi trebalo da finansira Turska, najvjerovatnije kreditom koji će vraćati BiH, od čega trećinu Republika Srpska.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije