Ex -Yu

Mihajlović: Nema autoputa Beograd-Sarajevo bez dogovora u BiH

Mihajlović: Nema autoputa Beograd-Sarajevo bez dogovora u BiH
Foto: Arhiva | Mihajlović: Nema autoputa Beograd-Sarajevo bez dogovora u BiH
Srna

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da u Bosni i Hercegovini mora da bude postignut dogovor o trasi auto-puta Beograd-Sarajevo ili, u protivnom, ovog puta neće ni biti.

- Beograd može samo da apeluje na taj dogovor jer su interes građana i mogućnosti koje otvara izgradnja i novi autoput važniji od svega - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je za "Sputnjik" navela da je Srbija spremna da nastavi razgovore u vezi sa izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo, koji je strateški važan infrastrukturni projekat za koji već ima osnove projektne dokumentacije.

Prema ranijim procjenama, izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd koštala bi oko 850 miliona evra, a u zavisnosti od trase, mogao bi da bude dugačak od 120 do 150 kilometara.

Za sada u BiH i između Republike Srpske i Federacije BiH ne postoji saglasnost u vezi sa trasom ovog puta. Republika Srpska daje prednost trasi preko Višegrada, a Federacija BiH preko Tuzle.

Autoput put bi trebalo da finansira Turska, najvjerovatnije kreditom koji će vraćati BiH, od čega trećinu Republika Srpska.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije