Ex -Yu

Mladi službenici Vlade se bahate na luksuznoj ekskurziji u Tajlandu

Mladi službenici Vlade se bahate na luksuznoj ekskurziji u Tajlandu
Mladi službenici Vlade se bahate na luksuznoj ekskurziji u Tajlandu

Mladi službenici Vlade Srbije i Ministarstva kulture i informisanja usred februara otputovali su na luksuzni godišnji odmor u Tajland koji košta najmanje 2.000 evra po osobi.

Za ovo putovanje brzo se pročulo budući da su se mladi državni činovnici na sva zvona hvalili o "raju u koji idu".

"Odoše cigani", ponosno je na Fesbuk profilu napisala saradnica Ivana Tasovca.

Jelena Marinković, šefica kabineta ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, prednjačila je u hvalisanju na "Fejsbuku".

Po statusima koje je objavljivala, reklo bi se da je brojala dane do polaska na put, a neposredno prije polijetanja okačila je i sliku sa aerodroma uz krajnje neprikladan komentar – "Odoše cigani".

Danijel Nikolić, šef kabineta generalnog sekretara u Vladi slikao je pasoše pred put, ali je ovu sliku brzo izbrisao sa profila, piše Blic.

Među ostalim putnicima bili su i visoko pozicionirani vladini službenici - Vladimir Grković, pravni savjetnik generalnog sekretara u Vladi Srbije Novaka Nedića, Danijel Nikolić, šef kabineta generalnog sekretara u Vladi Srbije Novaka Nedića i Jelena Stevanović, zadužena za odnose sa medijima u Vladi Srbije.

Prizori s fotografija ostavili bi bez daha svakog ljubitelja egzotičnih putovanja: Tirkizno more, pješčane plaže, istorijske građevine... Gledajući te  fotografije, glavno pitanje se samo nameće: Kako su oni sa svojim platama mogli da finansiraju ovako luksuzan odmor?

Sve to dešava se u vrijeme kada Vlada za koju rade sprovodi rigorozne mere štednje nakon kojih su smanjene penzije i plate hiljadama lekara, nastavnika i službenika.

Evo računice. Cijena noćenja, bez obroka, u ovom hotelu kreće se od 60 do 170 evra po osobi. To znači da su mladi službenici samo za smještaj (10 noćenja) platili između 600 i 1.700 evra. Prosječna cijena avionske karte iznosi 1.100 evra. Nije teško izračunati da ovakav odmor, uz hranu i provod, košta najmanje 2.000 evra po osobi.

A plate za pozicije ovih mladih ljudi, sudeći po sistematizaciji radnih mjesta, kreću se od 54 hiljade do 82 hiljade dinara, pa se postavlja pitanje kako su finansirali tako skup odmor.

Marinkovićeva nije mogla da se suzdrži ni kad su sletili, pišući kako su “stigli u raj”, odnosno luksuzni hotel “The Beach Boutique House” na elitnom ostrvu Puket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije