Ex -Yu

NUNS: Osuda izlaganja Dačića nepristojnoj provokaciji

NUNS: Osuda izlaganja Dačića nepristojnoj provokaciji
NUNS: Osuda izlaganja Dačića nepristojnoj provokaciji

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije /NUNS/ osudilo je prilog produkcije "Nemoguća misija" na TV Pink u kojem je premijer Srbije Ivica Dačić bio "izložen provokaciji na nepristojan i neprihvatljiv način".

"Smatramo da je reč o maniru koji nije u skladu sa standardima profesionalnog novinarstva i koji se pre može okarakterisati kao pornografija nego kao medijska provokacija", navodi se u saopštenju NUNS-a povodom skrivene kamere navodnog intervjua sa premijerom Dačićem tokom kojeg je voditeljka bila bez donjeg veša, a koju je organizovala produkcija "Nemoguća misija".

NUNS ističe da se time dodatno vulgarizuje i degradira ionako prilično urušena srpska medijska scena.

Ovo udruženje je podsjetilo da je prilog emitovan na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i pozvalo Radio-difuznu agenciju da razmotri slučaj i procijeni da li treba da preduzme neke korake.

Ovim povodom oglasio se i Sindikat srpske policije, koji je zatražio da se utvrdi odgovornost načelnika Odjeljenja za poslove bezbjednosti Nebojše Grujića, kao i ostalih lica koji se brinu o bezbjednosti Dačića.

Navodi se da je Dačić prije oko mjesec dana bio žrtva skrivene kamere koja je organizovana u jednom TV studiju na Novom Beogradu, te da su autori emisije "Nemoguća misija" tada izložili provokaciji i izvrgli ruglu, na veoma nepristojan i neprihvatljiv način, premijera države i ministra policije Ivicu Dačića.

"Za tu nameru služba nije znala, što je zaista velika sramota", ističe Sindikat srpske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije