Ex -Yu

Načelnik policije podnio ostavku jer je njegov sin učestvovao u premlaćivanju mladića

Načelnik policije podnio ostavku jer je njegov sin učestvovao u premlaćivanju mladića
Foto: Arhiva | Načelnik policije podnio ostavku jer je njegov sin učestvovao u premlaćivanju mladića

SPLIT - Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju jer je njegov sin učestvovao u prelaćivanju mladića kojem se u splitskoj bolnici bore za život.

Marendić je u saopštenju naveo da je jedan od njegove trojice sinova učestvovao u premlaćivanju muškarca kod splitskog noćnog kluba u noći između petka i subote, 5. i 6. aprila.

"S obzirom na to da je u povređivanju mladića učestvovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističke istrage preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno", dodao je Marendić.

On smatra da, iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja Policijskom upravom, niti se on lično ogriješio o zakon, da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac nespojiva sa njegovom profesionalnom ulogom načelnika Policijske uprave.

On je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo, a porodici povrijeđenog poželio što skorije ozdravljenje njihovog sina.

Iz MUP-a Hrvatske saopšteno je da je ostavka prihvaćena.

Hrvatski mediji javili su da je Marendićev 17-godišnji sin jedan od petorice napadača koji su u subotu rano ujutro teško povrijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba "Velvet" u Splitu, prenosi Srna.

Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima frakturu lobanje i nagnječenje mozga te je hitno operisan, policija je pokrenula istragu kojom je utvrđeno da su se petorica mladića sukobila sa žrtvom u klubu, a kada su ih redari izbacili, nastavili su se tući na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije