Ex -Yu

Poboljšati saradnju u oblasti turizma

Poboljšati saradnju u oblasti turizma
Poboljšati saradnju u oblasti turizma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je poziv ministru kulture, omladine, sporta i turizma Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/ Nahjanu al Nahjanu da UAE budu gost-partner na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu 2015. godine.

Nikolić je istakao da se tradicionalno dobri bilateralni odnosi Srbije i Emirata nastavljaju i izrazio uvjerenje da će investicije UAE u Srbiju biti brzo i efikasno realizovane i da će dvije zemlje produbiti saradnju u oblasti turizma, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Predsjednik Srbije istakao je da i u oblasti kulture postoje brojni vidovi saradnje, među kojima je i zajedničko štampanje knjiga, kao i razmjena u oblasti pozorišne, filmske, muzičke, baletske i drugih umjetnosti.

Ministar Nahjan naglasio je da je veoma važno ostaviti trag iza sebe i graditi mostove prijateljstva i uzajamnog poštovanja.

On je prepoznao Srbiju kao veoma atraktivnu turističku destinaciju i izrazio želju da kroz rezličite projekte unaprijedi turističku ponudu Srbije.

Nahjan je izrazio i uvažavanje prema tradiciji sportskih uspjeha Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije