Ex -Yu

Podvodili siromašne maloljetnice za 2.000 dinara u šest gradova

Podvodili siromašne maloljetnice za 2.000 dinara u šest gradova
Podvodili siromašne maloljetnice za 2.000 dinara u šest gradova

BEOGRAD - Policija u Smederevu uhapsila je Darka A. (23) i Slobodana A. (44) iz Smedereva osumnjičene da su organizovali mrežu prostitucije u šest gradova u Srbiji, podvodeći četiri maloljetnice, starosti 15 i 16 godina, i devet punoljetnih djevojaka, saopštila je danas policija.

Kako se navodi u saopštenju, policija sumnjiči još tri osobe da su koristile seksualne usluge maloljetnica, iako su znale da su maloljetne i da su žrtve eksploatacije i trgovine ljudima.

Darko i Slobodan terete se da su koristeći teške materijalne, socijalne i porodične prilike žrtava, vrbovali djevojke da pružaju seksualne usluge.

Osumnjičeni su mušterije nalazili u Smederevu, Pančevu, Kovinu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci i Beogradu, pokazivali im katalog djevojaka, fotografije i video-snimke, dogovarali vrijeme, mjesto, vrstu usluge i cijenu. Potom bi ih, svojim taksi vozilima, odvozili na ugovorena mjesta.

Policija do sada zna za oko 30 mušterija iz ovih gradova, starosti od 25 do oko 60 godina, koji su seksualne usluge koristili u privatnim stanovima, kućama, motelima i na privatnim zabavama.

Organizatori su usluge djevojaka naplaćivali od 2.000 do 5.000 dinara.

Uhapšenima je odredjeno policijsko zadržavanje poslije kojeg će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije