Ex -Yu

Policija razbila blokadu Ibarske magistrale

Policija razbila blokadu Ibarske magistrale
Policija razbila blokadu Ibarske magistrale

BEOGRAD - Interventna jedinica čačanske policije noćas je razbila blokadu Ibarske magistrale kod Preljine koju su organizovali vozači kamiona, taksisti i građani, solidarišući se sa saobraćajnim policajcima iz Čačka koji drugi dan štrajkuju glađu.

Polučasovna blokada magistrale uslijedila je pošto je oko stotinu građana Čačka provelo dio popodneva i večeri ispred stanice saobraćajne policije, pružajući na taj način podršku štrajkačima.

Policajci štrajkuju zahtijevajući odlazak u penziju načelnika Policijske uprave u Čačku Milovana Petrovića i povratak na dužnost načelnika saobraćajne policije Dragoslava Krdžića, javila je Radio–televizija Srbije.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja, jedan policajac je hospitalizovan u čačanskoj bolnici, a u policijskom sindikatu koji podržava policajce u štrajku kažu da će ostali nastaviti štrajk glađu do ispunjenja zahtjeva.

Iz Policijske uprave ocjenjuju da štrajk nije legalan, jer ga nije organizovao reprezentativni sindikat.

Portparol Policijske uprave Čačak Biljana Nastić rekla je da će ta policijska uprava preduzeti sve zakonske mjere protiv nezakonitog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika.

Predsjednik Predsjedništva Nezavisnog sindikata policije Srbije Goran Radovanović rekao je za današnju „Politiku“ da štrajkači traže da načelnik  Policijske uprave Čačak ode u penziju, jer ima uslove za to, i da se povuče rješenje o suspenziji načelnika Odjeljenja saobraćajne policije u Čačku Dragoslava Krdžića, čime bi se on vratio na posao.

Krdžić je suspendovan prekjuče, jer je prije nekoliko dana protiv njega Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podnio krivičnu prijavu, tereteći ga za propust u vezi sa slučajem suspendovanog saobraćajca Dejana Tadića.

Tadić tvrdi da je njegova suspenzija rezultat osvete prema njemu zato što je 13. januara prošle godine paukom odnio nepropisno parkiranu službenu maricu kriminalističkih tehničara ispred zgrade Policijske uprave u Čačku.

Krivična prijava protiv Tadića podnesena je zato što je u januaru ove godine testirao jednog vozača na alkohol, ali mu nije naplatio kaznu iako je test bio pozitivan, a u opravdanju za utrošeni materijal napisao da je na alkotestu dobrovoljno bio jedan radnik MUP-a koji je želio da utvrdi da li može da nastavi vožnju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije