Ex -Yu

Politika evropskih integracija i dobrih odnosa sa Rusijom

Politika evropskih integracija i dobrih odnosa sa Rusijom
Politika evropskih integracija i dobrih odnosa sa Rusijom

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Vlada vodi politiku evropskih integracija, ali da je dobila povjerenje građana da gradi dobre odnose sa Rusijom, što će i nastaviti.

"Naši prijatelji ne razgovaraju sa nama jezikom ultimatuma", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da li je vlast Srbije izložena pritiscima i ultimatumima da uvede sankcije Rusiji povodom dešavanja u Ukrajini.

Vučić je napomenuo da sa njim, kao predsjednikom Vlade Srbije, niko ne razgovara na takav način, niti može da razgovara.

"Pre neću biti predsednik Vlade Srbije, nego da tako nešto dozvolim", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da sa zapadnim partnerima postoje različita viđenja o pitanjima kao što je "Južni tok", ali da smatra da je Srbija napravila dobar ugovor i da će zaraditi 350 miliona evra godišnje, "potekao gas ili ne".

"Neka mi neko kaže kako ćemo drugačije da zaradimo te pare? Ja sam izabran da radim za narod Srbije", istakao je Vučić.

On je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu od kojeg neće odustati, ali da su na tom putu brojni izazovi i da ne zna da li će Srbija uvijek biti sposobna da odgovori na sve u skladu sa očekivanjima.

Vučić je rekao i da će početkom avgusta biti podnesen izvještaj povodom 100 dana rada Vlade i da će se vidjeti da je ispunjeno 95 odsto stvari iz njegovog ekspozea, koji je podnio na početku mandata.

Vučić je danas u dvorištu zgrade beogradske Nadbiskupije, nekadašnjeg Poslanstva Austrougarske monarhije, zajedno sa ambasadorima pojedinih zemalja učesnica rata, zasadio drvo mira, crvenu šljivu, povodom 100 godina od početka Prvog svjetskog rata i uručenja ultimatuma Austrougarske tadašnjoj Kraljevini Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije