Ex -Yu

Prosuta kafa prizemljila Nikolića

Prosuta kafa prizemljila Nikolića
Prosuta kafa prizemljila Nikolića

Vladin avion kojim je predsjednik Nikolić neuspješno pokušao da odleti u Rim nije imao nikakav kvar na motoru, kako su tvrdili njegovi saradnici.

Pravi razlog zbog koga su Tomislav Nikolić i njegov tim morali da se vrate sa pola puta i otkažu posjetu papi Franji mnogo je bizarniji: osoblje aviona prosulo je kafu na instrument-tablu, zbog čega su morali da se vrate za Beograd, potvrđeno je „Blicu” u Vladi Srbije.

„Let je krenuo bez problema. Pilot je podigao letelicu na propisanu visinu i prebacio na autorežim. Tada je uobičajeno da se putnicima posluži kafa, ali je neko od osoblja slučajno prosuo kafu po instrument-tabli. Pilot i stjuardesa su hitno počeli da brišu tablu i nehotice su aktivirali izvlačenje krilaca, kada je avion počeo da se trese i da gubi visinu“, kaže sagovornik iz Vlade.

Kako bi izbjegao tragediju, pilot je ručno pokušao da stabilizuje letjelicu.

„Krenuo je u poniranje, što je dovelo do prave panike među saradnicima predsednika Nikolića. Sigurno im nije bilo nimalo prijatno, ali je pilot uspeo da avion stabilizuje posle desetak sekundi. Međutim, zbog prekršene procedure morao je da se vrati u Beograd. Avion je u potpuno ispravnom stanju sleteo na beogradski aerodrom, što su utvrdili i inspektori Direktorata za civilno letenje, koji su odmah izvršili uviđaj“, objašnjava izvor, i dodaje da će kompletan izvještaj o letu biti završen najvjerovatnije u ponedjeljak.

Savjetnik za spoljnu politiku Ivan Mrkić izjavio je juče po dolasku u Beograd da je avion „falkon 50” poletio oko osam sati ujutro, i da je jedan motor nešto kasnije tokom leta otkazao.

„Letelica je postala nestabilna, tresla se, mi smo bukvalno leteli po avionu. Preživeli smo pravu dramu, a u Beograd smo nepovređeni sleteli samo zahvaljujući prisebnosti i veštini pilota i kopilota“, tvrdio je Mrkić.

Zašto su predsjednikovi savjetnici Stanislava Pak, Ivan Mrkić i Oliver Antić izmislili priču da je kvar na motoru bio uzrok otkazivanja posjete Tomislava Nikolića - nismo uspjeli da saznamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije