Ex -Yu

Prvačiće pištoljem terao da kleče i da mu se klanjaju

Prvačiće pištoljem terao da kleče i da mu se klanjaju
Prvačiće pištoljem terao da kleče i da mu se klanjaju

BEOGRAD - Držao je pištolj u ruci. Rekao nam je da stanemo mirno. A onda nam je naredio da kleknemo na kolena i da mu se klanjamo. Mnogo smo se uplašili”, ispričao je S. L. (7), učenik OŠ “Desanka Maksimović” iz Čokota, traumatični trenutak kada ga je, dok se vraćao kući s drugom V. M. (7), presreo učenik sedmog razreda sa gasnim pištoljem u rukama.

Incident se dogodio još u aprilu, ali se za njega saznalo tek nedavno, piše Alo!

 “Držao je pištolj, a mislim da je u džepu imao još i nož i metalni boks. Dok smo klečali i klanjali mu se, naišla je njegova razredna. Plakala je i molila ga da joj da pištolj. Imala je maramicu u rukama i ubeđivala ga je da joj pištolj stavi u maramicu. Tek tada je spustio pištolj koji je uperio u nas. Mnogo smo se uplašili”, priča S. L. koji je po dolasku kući ispričao roditeljima šta se desilo.

''Došao je zadihan. Rekao je da je neki đak doneo pištolj. Mislili smo da je izmislio, da preuveličava, kao što to deca rade. Međutim, pre nedelju dana od majke drugog dečaka saznala sam šta se zapravo desilo. Neko mora za ovo da odgovara. A šta da su se desile neke teže posledice? Zašto u školi nisu po propisima prijavili incident '', kaže Marina L.. majka S. L. (7).

Milena M., majka drugog učenika. kaže da se njen sin posljednjih mjeseci povukao u sebe i da je dobio tikove.

''Nismo znali zbog čega se tako ponaša, sve dok pre nekoliko dana nismo saznali šta se desilo. Moje dete sada maltene ne sme samo da ide ulicom niti da sam sedi u sobi. Ima tikove zbog kojih smo ga vodili kod psihologa koji je utvrdio da je dete navuklo neki strah. Tada još nismo znali šta se desilo'', kaže ona.

Direktorka Ljiljana Radovanović - Tošić ranije je odbacila bilo kakvu krivicu, tvrdeći da nije bila upoznata o čemu se radi. Ona je rekla da je tek u julu saznala od razredne da je davala izjavu policiji i da je vratila pištolj roditeljima sedmaka, navodno misleći da se radi o plastičnom pištolju, a događaj nije upisan u knjigu dežurstava. Direktorka je najavila da će pokrenuti postupke za utvrđivanje odgovornosti, čim je od policije dobila obavještenje da je pištolj gasni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije