Ex -Yu

Pucnjava u Beču zbog krvne osvete

Pucnjava u Beču zbog krvne osvete
Pucnjava u Beču zbog krvne osvete

BEČ - Dugogodišnja porodična svađa dvije albanske porodice završena je krvavim obračunom pištoljem i jednim ubistvom, a bečka policija ističe da se radilo o krvnoj osveti, uobičajenoj kod Albanaca.

Obračun se odigrao u nedjelju uveče.

Portparol bečke policije Tomas Kajblinger saopštio je da su prva saslušanja žrtava pokazala da su se četiri muškarca našla na tramvajskoj stanici kako bi razgovarali.

Policija je na kratko saslušala brata ubijenog Albanca, koji je, takođe, zadobio teške povrede, ali je van životne opasnosti. On je rekao da je dugi niz godina između dvije porodice tinjala svađa, a da je tada dogovoreno da se predstavnici porodica nađu kako bi raspravili otvorena pitanja. U tramvaju, u koji su ušli, najprije je došlo do bučne svađe, koja je prerasla u raspravu pesnicama, a kada je žrtva okršaja htjela da sa bratom izađe iz tramvaja, pripadnici suprotnog klana su potegli pištolj. Policija je na licu mjesta pronašla pet čaura kalibra devet milimetara.

"Zločin je bio već duže planiran", tvrdi Kajblinger dodajući da se radilo o krvnoj osveti.

Tokom pucnjave jedan od učesnika u svađi je ubijen, drugi je zadobio teške povrede, a jedna slučajna prolaznica je pogođena. Na sreću, zadobila je samo lakše povrede.

Policija je raspisala potjernicu za ubicom i objavila fotografiju, uz molbu građanima da im jave ukoliko imaju informacije u vezi tog zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije