Ex -Yu

Pupovac: Nastavlja se kampanja širenja mržnje prema Srbima

Pupovac: Nastavlja se kampanja širenja mržnje prema Srbima
Pupovac: Nastavlja se kampanja širenja mržnje prema Srbima

ZAGREB - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac osudio je antisrpski skup u Zagrebu kao još jedan u nizu onih kojim se širi kampanja netolerancije, mržnje i vrlo negativnih poruka prema Srbima u Hrvatskoj i njihovim političkim predstavnicima.

On ističe da se skupom u Zagrebu političkim predstavnicima Srba sužava prostor za rad.

"Sa jedne strane, onemogućavaju i sužavaju prostor za rad, a sa druge strane, uništavaju ono što je godinama stvarano u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj i što sačinjava pretpostavku za normalan život i djelovanje u Hrvatskoj", rekao je Pupovac za RTS.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je antisrpski skup na kojem je zatražen progon Pupovca i predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke Vojislava Stanimirovića.

Skup, koji su organizovale organizacije "Žene u domovinskom ratu" i "Koordinacija udruženja proisteklih iz domovinskog rata", protekao je uz napade na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista.

Organizatori skupa su, između ostalog, optužili Pupovca i Stanimirovića za, kako se navodi, "srbovanje po Srbu i jugoslovenske orgije po Jasenovcu", te osudili postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru, braneći one koji su ih uništavali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije