Ex -Yu

Rama: Želimo da poboljšamo saradnju sa Srbijom

Rama: Želimo da poboljšamo saradnju sa Srbijom
Rama: Želimo da poboljšamo saradnju sa Srbijom

TIRANA - Albanija želi da poboljša saradnju sa Srbijom i da dvije zemlje zajednički napreduju ka Evropskoj uniji, izjavio je albanski premijer Edi Rama za AFP.

"Mi želimo da poboljšamo saradnju sa Srbijom i da zajedno postignemo napredak na putu mira, saradnje i integracije u EU", rekao je Rama uoči posjete srpskog premijera Aleksandra Vučića, ove sedmice, Tirani.

AFP ističe da će to biti prva zvanična posjeta Albaniji jednog predsjednika vlade Srbije.

Vučić će u srijedu razgovarati sa Ramom, a u četvrtak će govoriti na ekonomskom forumu u Tirani, na kome učestvuju lideri zemalja regiona.

Albanski premijer bio je u posjeti Beogradu prije šest mjeseci, što je bila prva posjeta jednog predsjednika albanske vlade Srbiji u posljednjih 68 godina.

Direktor pres-službe albanskog premijera Endri Fuga izjavio je ranije da će Vučić doputovati u Tiranu u srijedu u podne, a nakon zvanične ceremonije otići će u Palatu Brigada gdje će se održati svečani prijem, prenijela je albanska agencija ATA.

Vučić i Rama će održati tet-a-tet sastanak nakon kojeg će uslijediti i sastanak dvije delegacije poslije kojeg će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare.

Prema riječima portparola albanske vlade, još uvijek se čeka da protokol premijera Srbije potvrdi njegove susrete i sa drugim albanskim zvaničnicima kao što su predsjednik države, predsjednik skupštine ili gradonačelnik Tirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije